خدمات حسابداریمشاوره مالی و مالیاتی

حد نصاب معاملات فصلی چیست؟ به همراه جدول محاسبات،حدنصاب معاملات فصلی در سال 1397

منظور از حد نصاب معاملات فصلی چیست؟

طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون که حسب اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به ثبت نام در نظام مالیاتی میشوند، مکلفند برای انجام معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در صورتحسابها ، قراردادها و سایر اسناد مشابه درج و فهرست معاملات خود را به سازمان مذکور ارائه کنند. عدم صدور صورت حساب یا عدم درج شماره اقتصادی خود و طرف معامله و هر گونه کوتاهی در این خصوص مشمول جریمه خواهد بود.

وقتی که سازمان امور مالیاتی حد نصاب معاملات را تعیین می کند به این منظور است که اگر در طول یک فصل ( ۳ ماه ) معامله ایی انجام شود که کمتر از این حد باشد ، نیازی نیست که اطلاعات کامل و کد اقتصادی طرف معامله را به اداره دارایی اعلام نماییم ولی اگر از حد نصاب بیشتر باشد باید اطلاعات کامل از طرف معامله به تفکیک بیان شود.

در سامانه ارسال معاملات فصلی که در سایت سازمان امور مالیاتی قرار دارد و باید معاملات گزارش شود، قسمتی برای این ۱۰ درصد مشخص شده است. با فعال کردن تیک مورد نظر اعلام می دارید که مشمول این شرط هستید و میتوانید معاملات خود را تجمیعی وارد نمایید.

حد نصاب معاملات فصلی هر سال از سازمان امور مالیاتی به مودیان ابلاغ می گردد تا مودیان برای ارسال صورت معاملات خود دچار اشتباه نشوند.

جدول حدنصاب به شرح ذیل می باشد:

تعیین نصاب معاملات سال 1397 موضوع ماده (3) قانون برگزاری مناقصات (تصویبنامه شماره 18029/ت55344هـ مورخ 22/2/1397 هیأت وزیران)

هیئت وزیران در جلسه 16/2/1397 به پیشنهاد شماره 9328/56 مورخ 3/2/1397 وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد تبصره (1) ماده (3) قانون برگزاری مناقصات -مصوب 1383- و ماده (42) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) -مصوب 1393- تصویب کرد:

الف- نصاب معاملات موضوع ماده (3) قانون برگزاری مناقصات به شرح زیر تعیین می گردد:

1- معاملات کوچک: معاملاتی که مبلغ معامله تا سقف مبلغ دویست و پنجاه میلیون (250.000.000) ریال باشد.

2- معاملات متوسط: معاملاتی که مبلغ معامله بیشتر از سقف معاملات کوچک بوده و از مبلغ دو میلیارد و پانصد میلیون (2.500.000.000) ریال تجاوز نکند.

3- معاملات بزرگ: معاملاتی که مبلغ برآورد اولیه آنها بیش از مبلغ دو میلیارد و پانصد میلیون (2.500.000.000) ریال باشد.

ب- نصاب معاملات موضوع بند (الف) به مواردی که معامله به صورت مزایده انجام می شود، تسری می یابد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا